logo vriendenvanmeerzoo

Afstandsdieren

Meerzoo zal naast het dierenpark ook, in overleg, afstandsdieren een permanent thuis bieden zoals reptielen, kleine exoten, vogels en ander kleine hobby dieren. Wij zullen de afstands dieren na controle op gezondheid en handelbaarheid of in onze eigen collectie opnemen of herplaatsen bij andere dierentuinen of te huis. Indien u wilt kunt u op de hoogte blijven wat er met uw dier gebeurd. Tevens is het mogelijk om een financiƫle bijdrage te doen om het geplaatste dier te ondersteunen bij verzorging, voer en gezondheid.

De reden van deze dienst is dat er regelmatig dieren bij Meerzoo worden aangeboden die door diverse omstandigheden niet meer bij hun huidige baasje kan worden gehouden. Voor honden, katten, knaagdieren ed zijn er de diverse pensions maar voor de overige dieren is het vaker een probleem om deze geplaatst te krijgen. MeerZoo biedt daarom, in overleg, mogelijkheden voor deze dieren zodat ze weer een goed tehuis kunnen krijgen en een lang en gelukkig leven kunnen lijden.

Het is niet mogelijk en de bedoeling om de dieren voor een korte of lange vakantie bij ons te plaatsen. MeerZoo is geen dierenhotel of dierenpesioen waar u dier voor korte of lange termijn kan huizen. Het gaat hier om dieren die niet meer terug gaan of kunnen naar hun baasje en waarbij de dieren worden overgedragen aan MeerZoo.

MeerZoo heeft in 2013 een nieuwe "koude" ruimte in gebruik genomen van ca 250 m2 die speciaal bedoeld is als quarantaine en thuis van gevonden en gebrachte dieren. Deze ruimte is deels eenmallig gesponsord met gelden van Dierenlot www.dier.nl Voor het onderhoud van de ruimte en verblijven zijn wij afhangkelijk van giften en schenkingen. Het project wordt verder niet gesubsidieerd. Heeft u wat over, materiaal of financien, voor dit project dan horen wij het graag. Ook in 2013 heeft Meerzoo een nieuwe "warme" ruimte in gebruik genomen die ook speciaal bedoeld is als quarantaine en thuis van gevonden en gebrachte dieren. In de jaren 2017-2018 - 2019 en begin 2020 zijn alle buiten verbijven herboud naar de maatstsven en mogelijkheden die er zijn. Deze verblijven zijn hierbij ook duurzaam.

Wilt u meer informatie aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

koningsparkiet