logo vriendenvanmeerzoo

Nalatenschap en testament

Zoekt u een plek voor uw dier wanneer u overlijdt? Of overweegt u om Stichting vrienden van MeerZoo op te nemen in uw testament? Dat is sinds kort ook mogelijk! 

Stichting vrienden van MeerZoo kan het huizen van uw dieren op zich nemen wanneer u te overlijden komt. Wij zorgen voor een passend verblijf, goede verzorging en als het mogelijk is gaan wij op zoek naar een nieuwe eigenaar. In uw testament kunt u dan vastleggen waar uw dieren heen moeten als ze komen te overlijden. Om gegarandeert een huis te kunnen bieden aan uw dier, vragen wij u wel om ons tot (mede-)erfgenaam te benoemen. Op deze manier komt de stichting in aanmerking voor (een deel van) de erfenis. Daarnaast is het ook mogelijk om een legaat, in overeenstemming, af te spreken. Een legaat is bijvoorbeeld een vast bedrag of een bezitting. Deze gaat dan in zijn geheel naar stichting Vrienden van MeerZoo. 

Heeft u geen huisdieren die u bij ons wilt huizen, maar wilt u toch iets achterlaten voor de stichting? Ook dat is mogelijk. U kunt ons dan opnemen in uw testament als (mede-)erfgenaam of u benoemd een bepaald legaat. Aangezien Vrienden van MeerZoo een ANBI is gaat de gehele nalatenschap of erfenis naar de verzorging van de dieren. Wij zijn namelijk vrijgesteld van de erfbelasting. Als u een van deze mogelijkheden overweegt neemt u dan gerust contact op met stichting vrienden van MeerZoo om de mogelijkheden te bespreken.